Uw browser lijkt niet compatibel te zijn met de code van deze website.

♦ Uw browser moet javascript-enabled zijn. ♦
♦ Deze site is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7 en Firefox 3. ♦

Cirque-Cirqulaire
Workshops

Cirque-Cirqulaire VZW verzorgt eveneens workshops en kampen!
Op een ongedwongen en interactieve manier laten wij de kinderen kennis maken met: circustechnieken, theater en clownerie, lichaamspercussie en goochelkunsten.
Onze workshops worden gegeven voor beginners, gevorderden en professionelen. Cirque-Cirqulaire begeleide reeds professionele producties en heeft in samenwerking met de sportdienst van schilde een circusproject lopen waar wekelijkse lessen worden gegeven.

Ons aanbod:

  1. circusproevertje
  2. circuskamp
  3. Workshop lichaamspercussie
  4. Goochelworkshop
  5. Goochelkamp
  6. Gespecialiseerde workshops

1 Circusproevertje:
Tijdens deze open circusworkshop waar iedereen kan komen en gaan, kunnen de geïnteresseerden kennis maken met de circustechnieken. Jong en oud kan onder begeleiding van een heuse circusartiest leren jongleren (balletjes, sjaaltjes en kegels) tonlopen, Chinese bordjes draaien, devilsticks, eenwieleren, pays swingen, en als kers op de taart, een toertje rijden op de kleinste fiets ter wereld !!
Zeker een aanrader voor een onvergetelijke circuservaring!

2 Circuskamp:
Het Cirqulaire circuskamp leert u gedurende 5 dagen de eerste stappen in de circuskunsten. Onder begeleiding van een echte circusartiest, leer je jongleren, acrobatie clownerie en wordt je wegwijs gemaakt in de circustechnieken: jongleren (balletjes, sjaaltjes en kegels) tonlopen, Chinese bordjes draaien, devilsticks, eenwieleren, pays swingen, en als kers op de taart, een toertje rijden op de kleinste fiets ter wereld!
Op het einde van de week geven de deelnemers dan hun eerste circusoptreden, tonen ze hun kunsten en toveren ze een glimlach op ieders gezicht.
(Ons circuskamp kan gecombineerd worden met een tovenaarskamp)

3 workshop lichaamspercussie:
Een uurtje, twee uurtjes of zelfs een lessenreeks van een paar dagen,
het kan allemaal!
Ik geef de workshops lichaamspercussie met plezier,
het wordt een leuk ritmisch verhaal!
Maar ik heb wel een houten vloer nodig in een deftig danslokaal !

Bodydrumming is pure ritmiek met als voornaamste instrument ... ons lichaam!
Met de nodige concentratie en coördinatie bouwen we een volwaardig orkest met
veel geklap, geklepper, geknipper, voetenwerk maar vooral een flinke dosis swingplezier!
Een aanrader voor allen die zich graag willen uitleven in een leuke en originele ritmische choreografie!

4 Goochelworkshop:
Jong of oud, toveren spreekt tot ieders verbeelding! Samen met een volleert goochelaar leer je je eerste echte toverkunstjes. Via opdrachtjes maken we onze eigen tover spulletjes, zodat de tovenaarsleerlingen ook thuis kunnen verder oefenen. We werken met touwen, kaarten, munten, en nog veel meer . Een boeiende reis voor de allereerste stapjes in de goochelkunsten!

5 Goochelkamp:
Gedurende een week worden de deelnemers ondergedompeld in de wondere wereld van goochelkunsten. Samen met een echte goochelaar, leer je je eerste trukjes met touwen, munten, kaarten, maar ook met alledaagse voorwerpen.
Tijdens deze week maken we ook onze eerste goochelspulletjes, zodat de deelnemers thuis verwoed kunnen verder toveren. Op het einde van dit magische kamp tonen we dan onze kersverse kunsten aan een alom verbaasd publiek.
(een tovenaarskamp, kan gecombineerd worden met een circuskamp)

6 Gespecialiseerde workshops:
Cirque-Cirqulaire heeft artiesten onder zijn hoede die specialisten zijn in hun domein, diabolo of acrobatie, lichaamspercussie of clownerie, ... en nog veel meer. We gaven reeds lessen aan leraren opleidingen, maar we begeleiden eveneens professionele producties die gebruik willen maken van de reeds genoemde technieken. Contacteer ons gerust voor het toelichten van uw project en we zien wat we u kunnen aanbieden.

Cirqulaire Team